Viktor Claesson i mörkt föll med sitt Krasnodar. Foto: Bildbyrån

Tungt Europauttåg för Claesson och Olsson

Uppdaterad
Publicerad

Krasnodarsvenskarna Viktor Claesson och Kristoffer Olsson var en minut från kvartsfinal i Europa League.

Men i den tredje tilläggsminuten sköt Valencias Gonçalo Guedes ut Krasnodar ur turneringen med sitt 1–1-mål, vilket innebar 3–2 till det spanska laget över två matcher.

Viktor Claesson satte ett viktigt bortamål när Krasnodar förlorade mot Valencia med 1–2 i Europa Leagues första åttondelsfinal.

I returmötet behövde Krasnodar därför ett mål för att ta sig vidare till kvartsfinal. Men varken Claesson, för dagen anfallare, Kristoffer Olsson eller någon annan Krasnodarspelare såg ut att kunna överlista Valenciaförsvaret.

Europa League

Men i matchens sista tio minuter brände det till – rejält. Och det var avbytarna som avgjorde mötet.

I den 85:e minuten bände inbytte Sjapi Sulejmanov in Krasnodars ledningsmål från högerkanten. Då såg Krasnodar ut att gå mot kvartsfinal. Men i den tredje tilläggsminuten var Valencias portugis Gonçalo Guedes, även han inbytt, kylig när han satte 1–1.

Arsenal vände mot Rennes

Det innebar att Valencia i stället tog sig till kvartsfinal efter totalt 3–2 över båda matcherna.

I Europa League-åttondelsfinalernas andra returmatcher stod Arsenal för en stark vändning då Londonlaget slog franska Rennes med 3–0 på hemmaplan, vilket innebar att Arsenal är vidare till kvartsfinal efter totalt 4–3.

Lokalrivalen Chelsea körde i sin tur över Dinamo Kiev på bortaplan och vann med 5–0 efter ett hattrick och en assist från anfallaren Olivier Giroud. Chelsea är därmed vidare efter sammanlagt 8–0. De engelska lagen kan nu ställas mot varandra i kvartsfinalen som lottas under fredagen.

Samtidigt förlorade Napoli överraskande med 1–3 mot Salzburg, men italienarna är även de vidare tack vare 3–0 i det första mötet. Däremot tog Europa League-äventyret slut för Inter som förlorade med 0–1 på hemmaplan mot Frankfurt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet