Rüstü Recber vid EM-slutspelet 2008. Foto: TT

Turkisk legendar allvarligt sjuk av coronan

Uppdaterad
Publicerad

Turkiets meste landslagsspelare, Rüstü Recber, har blivit allvarligt sjuk av coronaviruset och isolerats på ett sjukhus i Istanbul.

Det var sent under lördagens som hustrun Isil Recber skrev om händelsen med den 46-årige maken på sitt Instagram:

”Jag vill dela sanningen med er på ett så transparent sätt jag kan. Min man Rüstü har lagts in på sjukhus efter att ha diagnostiserats med covid-19. Vi är i chock över hur hastigt symptomen plötsligt utvecklade sig, efter att allt varit normalt”, skriver Isil Recber. 

Corona och idrott

Isil och de två barnen testades negativt. Recber har isolerats på sjukhuset och familjen får i denna kritiska fas inte komma på besök, skriver Reuters.

FC Barcelona: ”Vi älskar dig”

Rüstü Recber, lätt igenkänd med sin hästsvans, har landslagsrekordet för Turkiet med 120 landskamper. Höjdpunkten var 2002 då Turkiet nådde VM-semifinal. Han avslutade karriären 2012.

Recber nådde sina största framgånger med Fenerbahce och Besiktas och hann med en misslyckad sejour i Barcelona 2004 med bara fyra matcher. Han är dock inte bortglömd.

”Se till att bli bra. Vi älskar dig och FC Barcelona står vid din sida”, skriver Barcelona på Twitter.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE VM-KRÖNIKAN 2002

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet