Ytterligare två fall av Covid-19 har upptäckts i Premier League Foto: TT Nyhetsbyrån/Arkiv

Två nya coronafall i Premier League

Uppdaterad
Publicerad

”Project restart” planeras för fullt och spelarna i världens största fotbollsliga fortsätter att testas för coronaviruset inför en omstart. I går kväll kommunicerade ligan att ytterligare två fall har upptäckts efter sex fall under första testrundan.

– Spelare eller klubbanställda som har testat positivt kommer att själv-isoleras under en sjudagarsperiod, skriver ligan i ett uttalande.

Premier League står i startblocket och många väntar ivrigt på att världens mest tittade fotbollsliga ska sparka igång efter coronauppehållet. I går kväll kommunicerade ligan i ett pressmeddelande att ytterligare två fall av coronaviruset har upptäckts bland de 996 spelare och klubbanställda som nu har testats under en andra testomgång. Detta efter att en första testrunda visade på sex fall, däribland tre fall i Watford.

– Spelare eller klubbanställda som har testat positivt kommer att isoleras under en sjudagarsperiod, skriver ligan i ett uttalande.

”Project restart” är beteckningen för Premier Leagues arbete med att återgå till spel och man hoppas att kunna spela matcher i juni, utan att några specifika datum ännu spikats. Nya testrundor är planerade under början på nästa vecka. Under onsdagen kommer alla 20 klubbar mötas för att bestämma vare sig man kan gå vidare till fas två av uppstartsarbetet och tillåta full kroppskontakt under träning.

KLIPP: Dortmund fortsatt ett spöke för Wolfsburg (23 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.