Antoine Griezmann fick ett direkt rött kort. Anledningen var solklar. Foto: Bildbyrån

Tvåmålsskytten Griezmann fick direkt rött kort

Antoine Griezmann gjorde två mål för sitt Atletico Madrid hemma mot Liverpool men blev ändå syndabock. Efter 1-2 och 2-2 fick han syna det röda kortet. Liverpool vann det dramatiska mötet med 2-3 på nybyggda Wanda Metropolitano.

Griezmann skrev ett stycke tvivelaktig historia. Han är den första tvåmålsskytten i Champions League som blivit utvisad.

I början av den andra halvleken tittade Griezmann på en höjdboll och gick upp högt med foten för att ta ner den och träffade Roberto Firmino oavsiktligt i huvudet vid örat med dobbarna. Domaren behövde inte ens konsultera VAR utan plockade upp det röda kortet direkt för det vårdslösa spelet.

En förtvivlad Griezmann lämnade planen och fick från sidan se Mohamed Salah sätta 2-3 för Liverpool på straff med kvarten kvar. Med tio minuter kvar satte Diego Simone allt på ett kort och gjorde ett byte med fyra spelare.

Atletico blåst på sen straff av VAR

I slutet av ordinarie tid blåste domaren straff för Atletico efter att inbytte José Maria Gimenez gått omkull i en närkamp med Digo Jota. Händelsen VAR-granskades och det konstaterades att hemmaspelaren hade gått omkull innan han trasslade in sig i Jota. Atleticotränaren Diego Simeone var vansinnig vid bänken.

Efter slutsignalen sprang Simeone ut direkt i omklädningsrummet utan att tacka Liverpools tränare Jürgen Klopp för matchen.

Liverpool har nu spelat 21 raka matcher i alla turneringar utan att förlora, vilket är den längsta sviten för klubben sedan 1989 då man hade en svit på 24 matcher, enligt BBC.