Jordan Larsson tror inte att det är sant när korten dras fram. Foto: Bildbyrån.

Tvåmålsskytten Jordan Larsson utvisad i jättedrama

Fjolårstvåan IFK Norrköping vann med 4-3 mot Falkenberg och tog första segern i årets allsvenska. Huvudperson blev Jordan Larsson som gjorde två mål och blev utvisad. Han såg ut att få bära hundhuvudet men blev istället en av matchhjältarna.

– Det var en väldigt intensiv match och vi spelade inte bra. Det var tur att jag kunde göra 4-3. Jag befinner mig ofta ute i det området och kunde bara sätta dit pannan. Det var viktigt med tre poäng och att vi kunde vinna matchen, en viktig mental seger, säger matchvinnaren Kasper Larsen till C More.

Från läktaren fick Larsson höra att han blivit utsedd till matchens lirare. Strax därefter krutade Edi Sylisufaj in 3-3 ribba in för Falkenberg efter en fin framnickning av Carl Johansson. Då återstod bara ett par minuter av matchen och Norrköping såg ut att tappa segern utan Larsson på planen.

Men i den 93:e minuten nickade Kasper Larsen in 4-3 efter Gudmundur Thorarinssons fina frispark. Falkenbergs målvakt Hampus Nilsson nådde inte bollen och målet var öppet för Larsen.

– Det känns riktigt surt, det är jävligt tungt just nu. Vi gör tre mål men det spelar ingen roll eftersom det inte gav några poäng, säger FFF:s Christoffer Carlsson.

Sparkade bort bollen och fick ett guld kort som omvandlades till rött

Med 20 minuter kvar av matchen drog Larsson på sig en frispark och sparkade i samma situation iväg bollen. Han fick då sitt andra gula kort och blev utvisad. Innan dess hade Larsson gjort två mål och gått upp i skytteligaledning med fyra mål på lika många matcher.

– Jag ska spara er tid, säger han till reportrarna. Jag tar helt på mig utvisningen, det var onödigt gjort.

I slutet av den första halvleken tog Larsson tillvara på en felstuds och kunde med vänster yttersida vinkla in 2-1. Tolv minuter senare, med en paus emellan, slog Larsson till igen. Efter att Norrköping prickat stolpen gick bollen så småningom ut till Larsson som strax utanför straffområdet prickade in 3-2.

Landslagsmeriterade Christoffer Nyman, tillbaka i klubben efter några säsonger i Eintracht Braunschweig, har plågats av skador mest hela försäsongen och tvingades kliva av efter 38 minuter mot Kalmar FF senast.

Nu varade han i 23 minuter innan han klev av med en lårkänning.