Ralg Rangnick tar över Manchester United. Foto: TT

Officiellt: Tysk tränare ersätter Solskjaer i United

Uppdaterad
Publicerad

Ralf Rangnick, 63, tar över som tränare i Manchester United efter sparkade Ole Gunnar Solskjaer.

Den rutinerade tysken blir tillfällig tränare säsongen ut, bekräftar klubben.

– Jag är exalterad över att ansluta till Manchester United, och fokuserad på att göra detta till en framgångsrik säsong, säger han.

Efter en tung säsong valde Manchester United i söndags att sparka klubbikonen Ole Gunnar Solskjaer från tränarposten – och klubben meddelade i samma veva att man letade efter en tillfällig tränarlösning.

Nu har man hittat en.

63-årige Ralf Rangnick blir tränare säsongen ut. Tysken kommer närmast från ryska Lokomotiv Moskva och har en lång karriär bakom sig inom tysk fotboll. Han har bland annat tränat Hoffenheim och Schalke och han hade även en framgångsrik sejour i Emil Forsbergs Leipzig.

– Truppen är full av talang och det är en bra balans mellan ungdomlighet och erfarenhet, säger Rangnick till klubbens sajt.

Efter säsongen kommer tysken vara kvar i klubben som konsult i ytterligare två år.

John Murtough, Manchester Uniteds sportchef, om rekryteringen:

– Ralf är en av de mest respekterade tränarna och innovatörerna inom europeisk fotboll. Han var vår främsta kandidat för jobbet som interimtränare, säger Murtough.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.