Bundesliga återupptar träning. Foto: Bildbyrån

Tyska klubbarna återupptar träning

Uppdaterad
Publicerad

I måndags upphörde det tyska fotbollsförbundets rekommendationer om att inte annordna träningar.

Sedan dess har samtliga lag i Bundesliga återupptagit sina träningar, men i annorlunda former och i mindre grupper.

– Vi undviker fysisk kontakt och fokuserar mer på teknikövningar, säger Bayern Münchens tränare, Hans-Dieter Flick till lagets hemsida.

Tyskland har vidtagit kraftiga åtgärder mot coronapandemin. Bland annat råder ett förbud mot allmänna sammankomster som överstiger två personer.

Trots det har det tyska fotbollsförbundet givit grönt ljus för laget att träna igen, sedan rekommendationerna om att inte träna upphävdes i måndags.

Olika regler för olika lag

Enligt today.ng gick Borussia Dortmund och FC Augsburg emot förbundets rekommendationer och började träna redan förra veckan. Sedan Werder Bremen gick på gräs under gårdagen är samtliga lag i Bundesliga igång med träning igen.

– Vi följer alla rekommendationer med försiktighet och disciplin. Därför undviker vi fysisk närkontakt och fokuserar mer på teknisk träning. Efter tre veckor av ”cyberträning” är det skönt att vara tillbacka på planen och sätta på sig fotbollsskorna, säger Flick.

De tyska delstaterna har valt olika väger i kampen mot coronaspridningen. Det bidrar till att de olika klubbarna kommer tillåtas bedriva träning på olika sätt.

Det finns ännu inget datum för när Bundesliga ska återupptas.

SE MER: 10 klassiska fotbollsmål – i ny tappning (5 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.