Tyskland till final – efter drömstarten

Tyskland är klart för final mot Chile i Confederations Cup.

Detta efter 4-1 mot Mexiko – där Leon Goretzka blev tvåmålsskytt redan efter tio minuters spel.

Tyskland fick en drömstart på semifinalen mot Mexiko när Leon Goretzka blev tvåmålsskytt redan i åttonde minuten. Först efter ett direktavslut i sjätte minuten och sedan efter att han fått en djupledspassning in i straffområdet där han la bollen förbi Guillermo Ochoa i det mexikanska målet två minuter senare.

Drömmål förgäves

I andra halvlek utökade Tyskland när Timo Werner gjorde 3-0 i öppet mål efter ett mönsteranfall. Mexikos Marco Fabian tröstmålade i 89:e minuten genom ett långskott som blev ett drömmål – men förgäves. Istället placerade Amin Younes in slutresultatet 4-1 dryga minuten senare.

Confederations Cup

– När Tyskland gör 3-0 är de för säkra, för stora. Då känner de att det är helt, helt under kontroll. Visst vinner de rättvist här till slut ändå, säger SVT Sports expert Glenn Strömberg.

Chile väntar i final

Nu väntar final i Confederations Cup på söndag mot Chile som i går besegrade Portugal efter straffdrama. I bronsmatchen tidigare samma dag ställs Mexiko mot Portugal – som saknar stora stjärnan Cristiano Ronaldo.