Foto: Bildbyrån

Tyskland övernattade på arenan

Uppdaterad
Publicerad

En av gårdagens terrorattacker skedde just utanför Stade de France.

Då valde det tyska landslaget att stanna på arenan över natten.

Först i dag lämnade de arenan och åkte till flygplatsen.

Det tyska landslaget övernattade på Stade de France efter träningslandskampen mot Frankrike. Av säkerhetsskäl valde tyskarna att inte återvända till spelarhotellet i Paris, uppger flera nyhetsbyråer.

– Spelarna var mycket oroliga. Mycket av informationen var osäker och vi ville inte ta några risker så vi beslutade att inte köra genom Paris, där det inte var 100 procent säkert, utan stannade i omklädningsrummet, säger managern Oliver Bierhoff till AFP.

– Spelarna agerade som riktiga proffs, säger han.

Den tyska truppen fick på lördagsmorgonen poliseskort till flygplatsen i Paris. När spelare och ledare klev på planet till Frankfurt fanns det också vakter på plats.

Tyskarna har ställt in alla landslagsaktiviteter i helgen. På tisdag ska Tyskland möta Nederländerna i en träningslandskamp I Hannover, men det är osäkert om den matchen blir av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.