EM-premiär: Sverige ska bryta trenden

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har inte besegrat Tyskland sedan 1995 i mästerskapssammanhang. Ska det blir chans till revansch för Sverige idag? Följ och kommentera matchen här nedanför.

Avspark:  

20.45 i Breda. Sändningen börjar klockan 20:00 i SVT1. 

Damlandslaget i fotboll

Håll koll på:  

Det tyska landslaget kryllar av stjärnspelare. Dzsenifer Marozsán är den kanske klarast lysande stjärnan. Hennes mittfältskollega i Lyon är ingen mindre än Caroline Seger. 

Läget i lagen:  

Sverige är skadefria inför premiärmatchen, tillskillnad från inför VM-premiären för två år sedan. Lotta Schelin är den som senast haft skadekänningar då hon inför EM-samlingen skadade nacken i en allsvensk match. Hon ska dock vara helt återställd nu. 

Detta gäller:  

De två gruppfavoriterna möts direkt. Kampen om förstaplatsen i gruppen kan avgöras här. 

Så här har det gått tidigare:  

På elva mästerskapsmatcher har Tyskland vunnit elva. Senast OS-finalen i Rio, då tyskorna vann med 2-1. Allt som allt har lagen mötts 26 gånger. Sverige har vunnit sju, Tyskland 19. Målskillnaden är 50-32 till Tysklands fördel. 

Mer om lagen:  

Mer om Sverige och Tyskland läser du här, genom att klicka på respektive länk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet