Gustav Engvall och Filip Dagerstål deppar. Foto: Bildbyrån

Smärtsamt poängtapp – på övertid

Uppdaterad
Publicerad

På väg mot tre poäng.

Då drog de svenska U21-herrarna på sig straff och Polen kvitterade till 2-2 – i 91:a minuten.

– Vi tappar matchen i andra halvlek, säger förbundskapten Håkan Ericson till SVT Sport.

Efter det inledande krysset mot England såg det ut att bli en efterlängtad seger mot värdnationen Polen. Ledning med 2-1 efter nickmål av Carlos Strandberg och Jacob Une Larsson – och matchen var inne på övertid.

”Drar i varandra lika mycket”

Då rev Filip Dagerstål ner en polack i straffområdet – och från straffpunkten kunde Dawid Kownacki göra 2-2 i den 91:a minuten.

– Jag har sett det på repris, det ser ut att vara straff. Sen ser det ut att vara straff på någon av våra situationer i första halvlek. Men jag utgår från att domaren tar rätt beslut och att han sover gott i natt, säger Håkan Ericson till SVT Sport.

”Ska räcka för tre poäng”

Ett nytt smärtsamt poängtapp i mästerskapet var ett faktum.

– Tråkigt såklart. Det är aldrig roligt att få stryk i slutet. Jag tycker att det är en frukt av att vi inte lyckas behålla vårt initiativ i matchen.

Sverige måste nu vinna den sista gruppspelsmatchen mot Slovakien på torsdag för att ha chans att gå vidare till semifinal.

– Vi ska göra det vi kan, ta en trea mot Slovakien och se hur långt det räcker, säger lagkapten Kristoffer Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.