Spanien till U21-final efter hattrick av Sául. Foto: TT Nyhetsbyrå

U21: Spanien finalklart efter hattrick

Spanien blev det andra laget att nå finalen i U21-EM i Polen efter seger mot Italien med 3-1.

Spanien var överlägsna mot Italien. Mest överlägsen var 22-åringen Saul Niguez som hade en drömkväll då han fullbordade ett hattrick och satte slutresultatet 3-1 i den 74:e minuten.

Alla målen kom i andra halvlek. Daniel Ceballos gled genom Italiens försvar och hittade Saul snyggt i djupled som enkelt gjorde Spaniens första mål.

Rött kort för Italien

Kort efter Spaniens ledningsmål åkte Italien på ett rött kort men lyckades trots en man mindre kvittera till 1-1 bara några minuter senare via Federico Bernardeschi.

Italiens lycka blev dock kortvarig. Saul slog till igen med ett skott utanför straffområdet och satte 2-1 för Spanien.

Hattricket innebär att Atletico Madridspelaren nu gjort fem mål hittills i turneringen och toppar skytteligan överlägset.

Spanien får möta Tyskland i U21-finalen som tidigare under kvällen blev finalklara efter straffdramatik.