Danska damlandslaget får fortsätta kvala Foto: TT Nyhetsbyrån

Uefa avvisar svensk överklagan

Uppdaterad
Publicerad

Sverige fick avslag på sin överklagan om att det danska damlandslaget i fotboll skulle få ett hårdare straff efter att ha bojkottat VM-kvalmatchen mot Sverige i oktober. Enligt DR Sport kvarstår UEFA:s dom på böter och att Sverige blev tilldelad vinst med 3-0.

Det var i december som Svenska Fotbollsförbundet överklagade den ursprungliga domen och yrkade ett hårdare straff. Vilket nu UEFA har avslagit.

Danska damlandslaget måste betala böter på cirka 150 tusen danska kronor och dömas till att förlora matchen mot Sverige med 3-0. Däremot får de danska damerna fortsätta kvala till VM och blir inte av med fler poäng.

VM-kval fotboll

”Tror inte på högre straff”

– Vi tror inte att vi ska ha ett högre straff, men nu måste vi höra vad UEFA:s överklagandeorgan säger, säger DBU:s kommunikationschef Jakob Höyer till DR Sport.

Kan stängas av igen

Om landslaget gör något liknande igen kommer hela laget att uteslutas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet