Ukraina spelar EM i Frankrike nästa sommar. Slovenien besegrades ut i playoffmötet. Foto: Bildbyrån

Ukraina gör Sverige sällskap

Uppdaterad
Publicerad

Yarmolenko sköt Ukraina till EM i Frankrike i den 97:e minuten. Dramatik avslutade matchen när Ukraina kvitterade Sloveniens ledning 1-0.

Ukraina gör Sverige sällskap och spelar EM i Frankrike nästa sommar. Slovenien och Ukraina spelade oavgjort 1-1 i playoffreturen i Maribor

Ukraina vann första playoffmötet med 2-0 på hemmaplan.

EM-kval fotboll

Matchen hade länge nerv då Slovenien gjorde 1-0 i 23:e minuten i första halvlek, och jagade kvittering och förlängning. Dynamo Kiev-anfallaren Andriy Yarmolenko vände runt i de slovenska boxen innan han placerade in bollen.

Slutdelen av matchen var en intensiv jakt på ett förlängningsmål från Sloveniens sida. Istället sköt Yarmolenko Ukraina till EM i Frankrike i den 97:e minuten. Dramatik när en slovensk spelare halkade på mittplanen och Ukraina kunde rinna ifrån i ett läge tre mot en, och definitivt säkra EM-biljetten.

Artem Kravets fri med den slovenska målvakten assisterade osjälviskt Andriy Yarmolenko som gjorde 1-1.

Matchen kan beskrivas som sjöslag med mängder av kort och dramatik. Ukraina vidare till EM-slutspelet med sammanlagt 3-1 i playoffmötet mot Slovenien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet