Jens Stigedahls Umeå FC får inte flytta matchen mot AFC Eskilstuna. Foto: Johan Löf/Bildbyrån

Umeå FC får nej av SvFF – trots elva coronafall

Uppdaterad
Publicerad

Söndagens fotbollsmatch i superettan för herrar mellan Umeå och AFC Eskilstuna kommer att spelas som planerat, detta trots elva konstaterade fall av covid-19 i hemmalagets A-lagstrupp.

Umeå meddelar på sin hemsida att man har skickat in en framställan till Svenska fotbollförbundet (SvFF) om att få matchen uppskjuten, men förbundets tävlingskommitté säger nej; matchen ska spelas enligt gällande spelschema på söndag klockan 17.30.

”Såklart inte det beslut vi hoppats och trott på, men vi förbereder oss för match”, skriver Umeås sportchef Danny Persson i ett sms till Västerbottens-Kuriren.

Beslutet går i linje med när herrallsvenska Helsingborg fick ett negativt besked från tävlingskommittén i slutet av augusti och tvingades genomföra hemmamötet med Djurgården (3–1) trots stor smittspridning i laget. Valet att spela kritiserades hårt av såväl förbundets egen medicinska kommitté, Helsingborgs lagläkare som smittskydd Skåne.

KLIPP: Svensk idrott får vänta på mer publik (24 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.