Foto: Bildbyrån

Umeå IK:s ordförande avgår efter kaoset

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett par turbulenta veckor i Umeå IK avgår ordföranden Anderz Andersson.
”Jag är medveten om att jag missat i kommunikationen i samband med uppsägningen av A-lagets tränare och ber om ursäkt för detta”, säger han på klubbens hemsida.

Den 18 juli meddelade Umeå IK att de sparkar tränarstaben Maria Bergkvist (huvudtränare), Joakim Blomqvist (assisterande tränare/psykolog) och Johan Norberg (målvaktstränare). Detta utan spelarnas vetskap.

Beslutet väckte missnöje hos många av spelarna, och åtta av dem gick ut med ett officiellt protestbrev.

– Jag anser inte att tränarna har någonting med vårt tabelläge att göra. De är de bästa tränarna jag haft, sa Lina Hurtig då.

Fick läsa om uppsägningen i tidningen

De sparkade tränarna fick reda på uppsägningen genom att läsa det i tidningen.

– Jag är inte besviken över att jag får lämna min tränarposition. Däremot är jag fruktansvärt besviken på tillvägagånssättet, sa målvaktstränaren Johan Norberg då.

”Jag ber om ursäkt”

Efter de kaosfyllda veckorna väljer nu Umeå Ik:s ordförande Anderz Andersson att lämna sin post.

– Jag vet att det har riktats stark kritik mot mig och känner att det bästa jag i nuläget kan göra för Umeå IK FF är att avgå som ordförande. Jag hoppas att mitt beslut gör att styrelsen och klubbledningen kan få arbetsro att försöka reda upp klubbens ekonomiska situation och önskar Umeå IK FF allt gott i framtiden, säger han på Umeå Ik:s hemsida.

I tisdags tillträdde Daniel Doverlind som ny tränare i Umeå IK.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer