Tysklands Timo Werner tror det är en fördel att det är många unga i laget i Confederations Cup. Foto: Bildbyrån

Ungt tyskt lag i Confederations Cup:”Fördel att vi är många unga”

Uppdaterad
Publicerad

Inför Confederations Cup har det pratats mycket om att tyska förbundskaptenen Joachim Löw lämnat de flesta stjärnorna hemma i Tyskland. Bara tre av spelarna i årets trupp var med under VM-turneringen i Brasilien 2014 där Tyskland vann guld.

Årets tyska lag i Confederations Cup är ungt och tio av truppens 23 spelare har debuterat i landslaget under säsongen 2016/2017. Men enligt stortalangen, Timo Werner, är det ingen nackdel.

– Jag tror det. Många av oss känner varandra sedan tidigare. Vi har spelat i U21 tillsammans så det är lätt för oss att förstå varandra och det kommer hjälpa oss i turneringen.

Confederations Cup

”Känner mig mer bekväm”

Många av de tyska spelarna i årets Confederations Cup känner varandra sedan tidigare när de spelat tillsammans i de yngre landslagen. Det tror Werner kan vara en fördel under turneringen.

– Det är bra att vi är så många unga spelare. Jag känner mig mer bekväm och kan spela som jag gör i Leipzig. När lagkompisarna gillar mig och jag gillar att spela med dem så höjer jag mig också, säger han.

Timo Werner är en av Tysklands mest lovande unga spelare. Red Bull Leipzig-spelaren blev inbytt i den 57:e minuten i segern mot Australien och imponerade och hade bland annat ett skott i stolpen.

– Jag försökte göra mål, men den kanske går in nästa gång.

Debuterade nyligen i tyska landslaget

Matchen mot Australien var blott Werners tredje landskamp, han debuterade i landslaget för ungefär en månad sedan, den 22 maj.

– Jag försöker mitt bästa i varje match, senaste säsongen har gett mig glädje att spela fotboll och jag försöker spela på samma sätt i landslaget som i Leipzig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Confederations Cup

Mer i ämnet