Cristiano Ronaldo och Anthony Elanga. Foto: Bildbyrån.

United åker ut ur Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Manchester United är ute ur Champions League.

Atletico Madrid var starkast i returen och vidare till kvartsfinal.

Ett pressat Manchester United hade 1-1 från första åttondelsfinalmötet efter mål av inhoppande Anthony Elanga. I returen fick den 19-årige svensken chansen från start men trots flera chanser – bland annat av Elanga – nollades laget.

Atletico Madrid gjorde istället matchens enda mål och Renan Lodis nick till 1-0 i slutet av första halvleken räckte därmed för avancemang.

I United satt Victor Nilsson Lindelöf på bänken.

Benfica skrällde

I kvällens andra åttondelsfinal skrällde sig Benfica vidare till kvartsfinal. Efter 2-2 i hemmamötet med Ajax lyckades Lissabonklubben vinna med 1-0 på bortaplan efter ett sent mål av Darwin Núñez.

Real Madrid, Bayern München, Liverpool och Manchester City är klara för kvartsfinal sedan tidigare och imorgon spelas de sista två åttondelsfinalerna mellan Chelsea-Lille och Juventus-Villarreal.

Kvartsfinalerna lottas på fredag.

UEFA Champions League

Manchester United logo

Manchester United

0 - 1

Atlético Madrid logo

Atlético Madrid

Old Trafford, Manchester
Publik: 73008
Domare: Slavko Vincic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.