Wernbloom sänkte Basel – och sköt upp Uniteds avancemangsfirande. Foto: Bildbyrån

Wernbloom sköt upp Uniteds CL-avancemang

2-0 mot Benfica i kväll innebär fyra raka segrar för Manchester United och 12 poäng i gruppen.

Men den engelska storklubben är inte klar för åttondelsfinal i Champions League.

Detta på grund av ett sent Pontus Wernbloom-mål mot Basel.

– Jag var anfallare förr i tiden, säger Wernbloom, som var uppflyttad på topp i andra halvlek, till Viasat.

Benfica-målvakten Mile Svilar – som blev syndabock i förra veckans möte lagen emellan – ställdes omgående på prov på Old Trafford.

Den 18-årige målvaktstalangen stod pall för provet när han räddade en straff av Anthony Martial.

Dråpliga målet: ”En smäll i ansiktet”

Men upprättelsen rann ut i sanden när han föll offer för ytterligare ett dråpligt mål. När Nemanja Matic träffade stolpen med ett skott studsade bollen i ryggen på Benfica-målvakten och tillbaka in i mål för 1-0.

– Livet. Det ger dig så mycket och sen får du en smäll i ansiktet, säger Svilar till Viasat.

Ett formsvagt Benfica hade inte mycket att bjuda på i offensiven och i stället fick Svilar rädda dubbla frilägen när Romelu Lukaku fick chansen.

Wernbloom hjälte för CSKA

När Marcus Rashford kapades i Benfica-straffområdet i slutet av matchen och domaren pekade på straffpunkten kunde dock Daley Blind sätta spiken i kistan med 2-0.

Det såg också länge ut som att United skulle säkra avancemang till åttondelsfinalerna i kväll. Men i och med CSKA Moskva vände och vann borta mot Basel är avancemanget inte riktigt klart. Pontus Wernbloom fullbordade vändningen med sitt 2-1-mål på halvvolley i den 80:e minuten.

– Vi var lite nedbrutna. Självförtroendet var inte bra men efter i dag är det på rätt väg, säger den defensive mittfältaren som spelade anfallare i andra halvlek:

– Han flyttade upp mig som striker i andra halvlek och jag lyckades vinna många bollar. Vi förändrade lite. Spelade lite mer långbollar och lyckades trycka ner dem.

Både CSKA och Basel står på sex poäng och båda lag ska möta United i gruppavslutningen.

Victor Nilsson Lindelöf tillbringade hela kvällens match på bänken för United.