Manchester United flög till Leicester – en resa på tio minuter (det är inte Uniteds specifika flygplan på bilden). Foto: Bildbyrån

Manchester United flög till bortamatch – i tio minuter

Uppdaterad
Publicerad

Manchester United tog flyget till lördagens bortamatch mot Leicester – 17 mil bort. Flygresan tog tio minuter. Nu får Premier League-klubben försvara sig.

Hållbarhet och klimatkris är begrepp som även fotbollsvärlden försöker anamma. Onödiga flygresor är en av de stora klimatbovarna.

Nu har Manchester United hamnat i blåsväder sedan tidningen The Sun avslöjat att klubben tog sitt eget flygplan till Leicester under fredagen inför bortamatchen i Premier League.

Sträckan mellan Manchester och Leicester bilvägen är 17 mil. Flygresan uppges ha tagit tio minuter och kritiken har därför inte låtit vänta på sig.

Ville inte fastna i bilköer

Manchester United uppger dock för BBC att klubben valde att flyga till bortamatchen på grund av risken att fastna i bilköer på motorvägen till Leicester.

Klubben försvarar sig också med att varje flygning klimatkompenseras och att arbetet för att blir mer klimatsmarta i vardagen har lett till stora besparingar av koldioxidutsläpp.

Eftersom Manchester United saknar båda de skadade mittbackarna Harry Maguire och Raphael Varane väntas Victor Nilsson Lindelöf få chansen från start i matchen som börjar klockan 16.

MER PREMIER LEAGUE: Klopp rasar mot de ovaccinerade (5 okt 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.