Lindelöfs United tog andra raka segern i CL. Foto: TT

United med Lindelöf lekte med CSKA

Elever mot lärare, barn mot vuxna – kalla det vad du vill.

Victor Lindelöfs Manchester United lekte med Pontus Wernblooms CSKA på deras egen hemmaplan och vann med 4–1.

– Vi startade starkt och chockade dem med vår attityd... och vi dödade matchen, säger United-coachen José Mourinho i Viasats sändning.

I Premier League har Victor Lindelöf inte spelat en enda minut. I Champions League har han spelat varje minut – och där fortsätter det att gå bra. Efter matchen fick han en sjua i betyg av tidningen Manchester Evening News efteråt, vilket anses vara riktigt bra. Motiveringen då?

”Mourinhos steg för steg-attityd börjar sakta men säkert betala sig och det här är Lindelöfs arena. Han är disciplinerad och gjorde vad han skulle”

I Moskva fick United mestadels slipa på anfallsspelet och gjorde det rätt skoningslöst.

Det började med ett nickmål av Lukaku som ganska enkelt vann sin höjdduell. Sedan satte Anthony Martial en straff innan Lukaku på nytt nätade från nära håll efter att CSKA-försvarare missat inlägget.

Hemmalagets fortsatte i samma misstagsanda i andra halvlek. Det gav Martial fri gata mot mål, varpå Henrk Mkhitaryan enkelt kunde sätta 4–0 på returen.

19-åring fick chansen

CSKA fick något att glädja sig av till slut i alla fall. Inbytte 19-åringen Konstantin Kuchajev byttes in och såg till att göra första målet på United i årets CL-turnering.

Dessutom förlorade den förmodade konkurrenten om andraplatsen i gruppen, Benfica, med rejäla siffror i Schweiz. Basel vann med 5–0 och därmed är kampen om vilka som lär göra United sällskap till slutspelet i vår.