West Bromwich såg till att Manchester City blev mästare i kavaj. Foto: Bildbyrån

Jumbon sköt titeln till City

Uppdaterad
Publicerad

Manchester City är nu engelska ligamästare – i kavaj.

Detta efter att tabelljumbon West Bromwich skrällt mot Citys värsta rival.

Med fem omgångar kvar kan Manchester City fira ligaguldet, inget lag kan komma ikapp överlägsna serieledaren. Den enda klubben som hade en teoretisk chans att utmana om titeln var antagonisten Manchester United. Men hemma på Old Trafford förlorade United – mot West Bromwich som ligger sist i Premier League och sparkade sin tränare för andra gången den här säsongen förra veckan.

Efter en hörna så nickskarvades bollen fram till Jay Rodriguez som helt hade skakat av sig sin markering från Romelu Lukaku. Och 28-åringen satte 1–0 med pannan en kvart före slutsignalen.

United lyckades aldrig under tiden som sedan återstod få till ett kvitteringsmål, segern till West Bromwich – och framför allt ligatiteln till City.

s

Som vann mot Tottenham i går, och efteråt på presskonferensen sade tränaren Pep Guardiola att han under Uniteds match skulle spela golf med sin son.

Den här säsongens ligatitel är den femte hittills för Manchester City, första gången klubben blev engelska ligamästare var 1937, och senast var 2014.

Se målet som sköt titeln till City i Sportspegeln ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.