Foto: Bildbyrån

Upp till bevis för Djurgården – igen

Uppdaterad
Publicerad

Idag sänder SVT damallsvenska matchen Djurgården-Linköping. En match mellan en guldfavorit och ett lag med stora ambitioner. Ett favorittyngt Linköping mot ett storsatsande Djurgården.

– Det är klart att vi vill komma högre upp än förra säsongen, men vi tar dagen för vad den är och kollar mer kortsiktigt. Vi har inte satt några mål över exakt var vi ska komma, säger Djurgårdens mittfältare Irma Helin till Corren.

Helin var med och vann guld med motståndaren Linköping 2017.

– Det är speciellt att spela mot ett lag man varit i. Men när man går ut på planen är det som vilken annan match som helst, säger hon.

Ifjol blev Djurgården åtta men har gjort några tunga värvningar till den här säsongen.

Från Kopparbergs/Göteborg har man hämtat  landslagsanfallaren Olivia Schough och Hanna Folkesson har kommit från FC Rosengård.

– Två bra karaktärer som ger hela gruppen positiv energi, säger tränaren Joel Riddez till Dagens Nyheter.

– Schoughs fart därframme har varit bra för oss, och hon har gjort poäng i alla matcher på försäsongen. Och Folkesson,  har väldigt fina offensiva kvalitéer som hon kanske inte fått utrymme att visa i landslaget och i Rosengård, fortsätter Riddez.

Djurgården förlorade premiären mot mästaren Piteå (0-1) och nu väntar alltså den stora guldfavoriten Linköping, som har Sveriges vassaste offensiva uppställning med  Mimmi Larsson, Stina Blackstenius, Lina Hurtig och Kosovare Asllani.

Men Djurgården tror sig veta hur man ska handskas med Linköping.

– Vi har tänkt och gjort upp en tydlig matchplan. Ni får helt enkelt se på måndag (idag) hur vi har tänkt kring det, säger Helin.

Matchen sänds i SVT1/SVT Play från 14.50.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.