Fridolina Rolfö och Emil Forsberg. Foto: TT/Bildbyrån

Uppgifter: Fem byten även nästa säsong

Uppdaterad
Publicerad

Inför återstarten av den europeiska fotbollen tilläts fem byten för att minska risken för skador. Nu uppger The Athletic att regeln kommer att gälla även nästa säsong.

Med anledning av coronapandemin och den förhöjda skaderisken som ett komprimerat spelschema kan medföra infördes regeln om att tillåta fem byten per lag varje match.

Enligt The Athletic har fotbollens regelorgan International Football Association Board, IFAB, beslutat att regeln ska gälla även nästa säsong.

Anledningen är att säsongsstarten för 2020/21 kommer att börja senare än vanligt och därför kan slitaget på spelarna bli stort även då.

Beslutet väntas bli offentligt inom de närmaste dagarna, uppger The Athletic.

Den 28 maj blev det klart att fem byten, vid högst tre bytestillfällen, tillåts i matcher i damallsvenskan, elitettan, allsvenskan, superettan och ettan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.