Foto: TT Nyhetsbyrån

Uppgifter: Göteborg FC går samman med Häcken

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg FC går samman med Häcken.

Detta enligt uppgifter till Aftonbladet.

Bara några veckor efter att Göteborg FC vann sitt första SM-guldet kom beskedet att klubben skulle lägga ner. På nyårsafton kom sedan helvändningen.

Klubben berättade att man trots allt kommer att spela i damallsvenskan 2021 och delta i Champions League till hösten.

”Till vår stora glädje och tacksamhet har det kommit ett positivt gensvar från ett par föreningar om att utveckla damfotbollen i Göteborg i ett nära samarbete oss emellan. Vi kommer utan dröjsmål att sätta oss med de aktuella föreningarna och diskutera detta. Vår ambition är att ha en lösning klar under våren”, skrev klubben.

Öis och ”Blåvitt” har varit alternativ

Enligt Aftonbladet är det Häcken som Göteborg FC går samman med. Även Örgryte och IFK Göteborg ska ha varit alternativ men två saker vägde över till Häckens fördel.

  • Häckens träningsanläggning Gothia Park Academy, som bara är några år gammal, har både naturgräs och konstgräs.
  • Häcken har inga tidigare beslut som förhindrar ett samarbete. Det har däremot IFK Göteborg som på ett årsmöte kommit fram till att deras lag ska växa organiskt och utan övertagande av annan klubb.

Göteborgs kommunikationsansvarige, Tore Lund, är dock fåordig.

– Inga kommentarer, säger han till Göteborgs-Posten, som precis som Aftonbladet uppger att de har fått uppgifterna bekräftade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.