Bekräftat: Hamrén lämnar efter EM

Webbfråga

Vem bör ersätta Erik Hamrén?

Hittills 12 435 rösterVisa resultat
Tidigare idag rapporterade Fotbollskanalen att Sveriges förbundskapten Erik Hamrén lämnar jobbet efter sommarens EM-slutspel i Frankrike. Nu bekräftar Svenska Fotbollförbundet uppgifterna. ”Han har lämnat besked att han slutar”, säger Lars-Christer Olsson, andre vice ordförande på förbundet, till SVT Sport. Klockan 13.30 håller förbundet en presskonferens.

Erik Hamréns kontrakt löper över EM och det har varit oklart huruvida han skulle erbjudas en förlängning eller inte – eller om han skulle vilja ha en sådan.

Fotbollskanalens uppgifter under morgonen, att Hamrén lämnar efter EM, bekräftas nu av Svenska Fotbollförbundet.

– Han har själv meddelat att han slutar, säger Lars-Christer Olsson, andre vice ordförande på Svenska Fotbollförbundet, till SVT Sport.

–  Vi har informerats i förbundsstyrelsen och det har varit ett resonemang ett tag men jag vet inte exakt när Hamrén lämnat besked. Nu pågår arbetet med med ersättare, säger han, men när en ersättare tillsätts är inte klart än.            

”Finns en lista”                           

– Vi har en konferens i februari där vi  kommer diskutera vem, när och hur det blir. Där kommer en tidsplan tillsättas.

Hur ser listan på tilltänka ersättare ut?

– Det finns en lista men jag kan inte säga mer än så. 

Slog ut Danmark

Sverige tog sig till sommarens EM efter play off där Danmark slogs ut i ett dubbelmöte. Ett kval som på förhand ansågs som det enklaste någonsin då mästeskapet utökat antalet lag och fler platser stod på spel.

Mästerskapsavancemanget var förbundskaptenens andra sedan han tog över i november 2009.

Fakta: Erik Hamrén

Ålder: 58.
Bor: Mölnlycke i Härryda kommun utanför Göteborg.
Klubbar som tränare: IFK Sundsvall (j-lag), Bro IK, Enköping, Väsby, Brommapojkarna, Vasalund, Degerfors, AIK, Örgryte, Aalborg, Rosenborg.
Meriter: Har tagit Sverige till två EM (2012 och 2016). Norskt ligaguld 2009, danskt ligaguld 2008, årets tränare i Danmark 2008, tre segrar i Svenska cupen 1996, 1997, 2000.
Aktuell: Lämnar landslaget efter sommarens EM-slutspelet i Frankrike 2016.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.