Uppgifter: IFK Göteborgs sportchef Mats Gren sparkas

Uppdaterad
Publicerad

Först skrev GP att tränaren Poya Asbaghi sparkas efter IFK Göteborgs kräftgång i allsvenskan. Nu kommer andra uppgifter – samma tidning samt GT skriver att det istället är sportchefen Mats Gren som tvingas lämna.

Det har varit minst sagt turbulent hos den nedflyttningshotade storklubben. Igår kom uppgifter från GP om Poya Asbaghi  att skulle bort, något som sedan kraftfullt dementerades av både klubben och tränaren själv. Nu menar GP och även GT att Asbaghi har fått grönt ljus att fortsätta, men att den kritiserade Gren istället tvingas bort. En uppgift som ska bli officiell under dagen. IFK Göteborg har kallat till presskonferens 09.30 på Kamratgården.

– Jag kan inte kommentera uppgifterna, ni får titta på presskonferensen helt enkelt, säger pressansvarige Ulf Jörnvik.

Andretränaren Alf Westerberg ska enligt uppgifterna tvingas sluta och ersätts av två tidigare IFK-spelare, Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller.

SVT Sport har sökt Mats Gren, som är på semester på Hawaii under allsvenskans uppehåll för landslagsspel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.