Magnus Eriksson uppges närma sig San José Earthquakes. Foto: Bildbyrån

MLS-klubb vill ha Magnus Eriksson

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Eriksson var tongivande i Djurgården den gångna säsongen. Nu visar San Jose Earthquake intresse för skyttekungen.

– Vi har fått en förfrågan och det förs konkreta diskussioner, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till SVT Sport.

Magnus Eriksson, 27, gjorde 14 mål och sex assist för Djurgården säsongen 2017. Han vann därmed den allsvenska skytteligan tillsammans med Kalle Holmberg.

Enligt Expressen närmar sig Eriksson spel i MLS, närmare bestämt i San Jose Earthquakes, för omkring 12 miljoner kronor.

– Vi har fått en förfrågan, men är inte överens, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till SVT Sport.

Är förhandlingarna långt gångna?

– Det finns kontakt mellan klubbarna och det förs konkreta diskussioner, men det är svårt att säga hur långt vi har kommit.

Stahre vid rodret

Mikael Stahre är tränare för San Jose, dit även förre BP-backen Joel Qwiberg anslöt tidigare den här månaden. Skulle Djurgården tappa Eriksson finns potentiella ersättare, menar Andersson.

– När man tappar spelare blir det rörelse i truppen. Det är ganska naturligt. Elliot Käck har lämnat för IK Start, Gustav Engvall återvänt till England och Kim Källström slutat. Men vi känner oss trygga.

Hur ser du på att Källström lagt av?

– Han kom till föreningen och signerade för två år, men vi visste att det kunde bli ett år. Han bidrog starkt till att vi tog oss till Europa och gav föreningen en skjuts. Därför är det tråkigt att han slutar, men vi är stolta och glada över att han avslutade karriären här, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.