Klart: Mellberg lämnar BP

Uppdaterad
Publicerad

Trots uppflyttning till allsvenskan och dispens för att få träna laget lämnar Olof Mellberg Brommapojkarna. Detta uppger Expressen.

Olof Mellberg har gjort stor succé som tränare i BP. På två år har han som huvudtränare tagit laget från division 1 till allsvenskan.

Mellberg tränade laget i superettan med dispens eftersom han saknade rätt tränarutbildning. Nyligen blev det klart att han skulle få dispens även för att träna laget i allsvenskan 2018. Men enligt Expressens uppgifter väljer Mellberg ändå att lämna laget.

Expressen skriver vidare att även lagets assisterande tränare Azrudin Valentic väljer att lämna klubben.

Uppgifterna dementeras

SVT har varit i kontakt med ordförande Fredrik Bergholm som varken bekräftar eller dementerar uppgifterna.

– Jag hänvisar alla dessa frågor till vår sportchef Daniel Majstorovic, säger Bergholm.

SVT har ännu inte fått kontakt med Majstorovic som tidigare uttryckt vikten av att behålla Mellberg.

– Mellberg är en viktig pusselbit som vi håller på att ro i land, det är en prioritet. Laget har gjort ett fantastiskt jobb de senaste två åren – det blir en viktig del att få Mellberg klar, sade Majstorovic till SVT Sport när avancemanget var klart.

Enligt Expressen kommer uppgifterna bekräftas inom kort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.