Norges förbundskapten Lars Lagerbäck. Foto: TT Nyhetsbyrån

Uppgifter: Norge får böter efter inställda matchen

Uppdaterad
Publicerad

Norges träningsmatch mot Israel på Ullevål har ställts in. Ett coronafall bland de israeliska spelarna stoppar matchen. Enligt uppgifter i israelisk och norsk media kan Norge få betala för Israels reseutgifter.

Kvällens fotbollslandskamp mellan Lars Lagerbäcks Norge och Israel i Oslo ställs in sedan en israelisk spelare har testats positivt för covid-19.

Nu kommer uppgifter i den norska tidningen Dagbladet om att det norska fotbollsförbundet kan behöva betala minst 500 000 norska kronor till det israeliska fotbollsförbundet. Detta är kostnaden för Israels resa till Norge.

Uppgifter i israeliska medier gör gällande att det kommer att komma en stämningsansökan in till Uefa från Israels sida.

– Det råder ingen tvekan om att ärendet ligger hos norska myndigheter, och inte hos det norska fotbollsförbundet. Men det israeliska förbundet planerar att stämma det norska förbundet för kostnaderna av resan. Ett belopp på nästan 80 000 euro, säger Israels kommunikationschef Shlomi Barzel till Dagbladet.

Efter informationen om att en israeliska spelare hade testat positivt gjorde Bjørn Guldvog, chef för Helsedirektoratets som är Norges motsvarighet till Folkhälsomyndigheten, bedömningen att risken för smittspridning var för hög, och därför valde Norges fotbollsförbund att avlysa matchen.

”Det är naturligtvis tråkigt att ställa in en match bara timmar före avspark. Det understryker samtidigt allvaret i den situation vi står inför”, säger Pål Bjerketvedt, generalsekreterare i Norges fotbollsförbund, i ett pressmeddelande.

ARKIV: Hård norsk kritik mot Lagerbäck efter EM-missen (9 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.