Tränaren Azrudin Valentic sparkas efter tio matcher i Dalkurd. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Dalkurdtränaren får sparken: ”Sorg”

Uppdaterad
Publicerad

Nykomlingen Dalkurd ligger sist i allsvenskan med en seger på tio matcher. Nu går tränaren Azrudin Valentic och jumbon skilda vägar.

– Det är med sorg som jag lämnar klubben, säger Valentic till klubbens hemsida.

Azrudin Valentic tog över Uppsala/Gävle-klubben Dalkurd efter historiska avancemanget till allsvenskan 2017. Då kom han från en tjänst som assisterande tränare bakom Olof Mellberg i Brommapojkarna.

Nu tvingas han och assisterande tränaren Amir Azrafshan bort från tabelljumbon – två dagar innan laget reser till Malmö för sista matchen innan VM-uppehållet.

– Det är med sorg som jag lämnar klubben men jag är även otroligt glad och stolt över att fått jobba med dessa fantastiska spelare samt alla runtom klubben. Tyvärr så har inte våra prestationer på planen återspeglat resultaten och därför är jag och klubben överens om att gå skilda vägar, säger Azrudin Valentic till klubbens hemsida.

Sportchefen tar över

Efter bara fyra inspelade poäng på tio omgångar tar sportchef Adil Kizil över rodret innan en ersättare tillsätts.

– Vi är i en tuff situation, vi har inte fått poängen med oss och hamnat i en negativ trend, en trend vi nu ska vända så snabbt som möjligt, säger Kizil till klubbens hemsida och fortsätter:

– Vi har en match framför oss innan uppehållet där det gäller att få positiva signaler med oss in i vilan. Därefter blir det hårt arbete under uppehållet för att stå starkt rustade inför omstarten.

”Finns inga tvivel”

Valentic tror på en vändning för klubben.

– Det finns inga tvivel hos mig om att Dalkurd kommer att spela i Allsvenskan 2019. Tack till alla men ett extra stort tack till alla fans för deras stöd på våra matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.