Zinedine Zidane looks at President of Real Madrid, Florentino Perez, left, during a press conference in Madrid, Spain, Thursday, May 31, 2018. Z Foto: TT.

Zidane klar för Real Madrid: ”Jag älskar klubben”

Uppdaterad
Publicerad

Zinedine Zidane, 46, återvänder till Real Madrid.

Klubbikonen tar över direkt och har skrivit på ett kontrakt fram till juni 2022.

– Saker och ting måste förändras till nästa säsong, säger Zidane.

”Real Madrid uppskattar det arbete som Santiago Solari har gjort och det engagemang och den lojalitet som han har visat klubben”, skriver Real Madrid på sin hemsida.

Santiago Solari, som bland annat ledde laget vid 1-4-förlusten mot Ajax i åttondelen i Champions League förra veckan, får alltså sparken.

Laget ligger trea i spanska ligan, tolv poäng efter ledande Barcelona, med elva matcher kvar att spela.

Zidane har spelat i klubben och ledde laget till tre raka Champions League-titlar 2016-2018 och slutade i somras.

– Jag väljer att komma tillbaka för att presidenten ringde mig och för att jag älskar klubben väldigt, väldigt mycket, säger Zidane och fortsätter:

– Saker och ting måste förändras till nästa säsong. Men just nu handlar det inte om nästa säsong – just nu måste vi fokusera på det som sker här och nu. Vi har elva matcher kvar och vi vill avsluta säsongen bra.

Zidane blir klubbens tredje tränare för säsongen, efter Julen Lopetegui och Santiago Solari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.