Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Zlatan klar för comeback i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter till FotbollDirekt kommer Zlatan Ibrahimovic finnas med i den landslagstrupp som Janne Andersson tar ut senare i mars.

Enligt fotbollförbundet tas truppen ut den 16 mars.

– Truppen tas ut 16 mars. Då får vi se vilka som är med, säger landslagschefen Stefan Pettersson till TT

Zlatan Ibrahimovic har inte spelat i landslaget sedan 2016 men under hösten sade 39-åringen att han saknade det svenska landslaget.

Efter det uttalandet reste förbundskapten Janne Andersson till Milano för ett möte med Ibrahimovic och nu kommer alltså uppgifter om att Milanstjärnan är tillbaka i blågult. FotbollDirekt skriver att de har flera olika källor som bekräftar att Ibrahimovic är med i truppen till VM-kvalet.

Inleder VM-kvalet 25 mars

Landslagschefen Stefan Pettersson säger till SVT Sport att han inte kan bekräfta uppgifterna.

”Finns inget att tillägga” skriver han i ett sms.

Sverige inleder VM-kvalet den 25 mars när man ställs mot Georgien hemma på Friends Arena. 28 mars möter man Kosovo borta. Därefter följer en träningsmatch mot Estland 31 mars på hemmaplan. Enligt FotbollDirekt ska Ibrahimovic vara klar för samtliga tre matcher.

– Janne och Peter (Wettergren, assisterande förbundskapten) sköter truppen och den mesta kontakten med spelarna. Jag får inte höra om varenda gång de pratar med någon spelare, säger Pettersson till TT.

”Var ett bra snack”

Landslaget skriver i ett uttalande: ”Det förbundskapten Janne Andersson sade efter han och Zlatan träffades i Milano i november är det som gäller. Det var ett bra snack och dialogen med Zlatan fortsätter. Truppen till kommande landskamper tas ut den 16 mars.”

Zlatan Ibrahimovic har spelat 116 landskamper och gjort 62 mål i den blågula tröjan.

SVT Sport har även sökt Janne Andersson och fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

KLIPP: Zlatan sjöng duett – efter motorcykeldrama

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.