Franska uppgifter gör gällande att Zlatan Ibrahimovic skrev på för LA Galaxy för tre veckor sedan. Foto: TT.

Uppgifter: ”Zlatan klar för LA Galaxy”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic kommer att lämna Manchester United och skrev för tre veckor sedan på för Los Angeles Galaxy, skriver franska L’Equipe.

Tidningen hänvisar till en källa nära den amerikanska klubben och artikeln är skriven av PSG-journalisten Arnaud Hermant, som bland annat skrivit boken ”Ibra – grandeur nature” om svenskens  fyra år i Paris, uppger Aftonbladet.    

Det är oklart när Zlatan, som nu rehabiliterar sin knäskada, kommer att lämna Man U där han har kontrakt till juni.

I måndags pratade tränaren Jose Mourinho om Zlatan och sade att han inte skulle stå ivägen om han ville lämna klubben. Då rapporterade ESPN om att Galaxy var nära att värva svensken.  

Enligt Aftonbladets kontakter i Los Angeles hävdar man från LA Galaxys sida att inget är klart ännu.

Uppgifter gör däremot gällande att en affär är ”nära” och förhandlingarna längre gångna än någonsin tidigare. Galaxy ska under tre års tid försökt locka över Zlatan. Transferfönstret i MLS öppnar den 7 februari och håller öppet till 8 maj.

Just nu ska Ibrahimovic befinna sig på vildsvinsjakt i Makedonien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.