Petronella Ekroth i Djurgårdens färger. Foto: Bildbyrån.

Klubben till Petronella Ekroth: ”Kom inte hit”

Uppdaterad
Publicerad

Petronella Ekroth, 30, skulle ha åkt tillbaka till klubblaget Roma i morse.

Men strax innan avfärd fick hon beskedet att stanna kvar i Sverige.

– Klubben sa att jag inte skulle åka tillbaka, säger hon till SVT Sport.

Petronella Ekroth skrev i januari på för Roma efter en kortare sejour i damallsvenska Djurgården.

Men det har hittills bara blivit fyra matcher för den svenska mittbacken i Serie A under våren.

Nu ser det ut att dröja minst fram till 3 april innan hon kan spela igen. Under måndagseftermiddagen kom Italiens olympiska kommitté med beskedet att de begär att all idrott i landet stoppas fram tills dess.

”Jättespeciellt”

Ekroth skulle ha flugit till Rom i morse.

– Jag har vetat det här tidigare i dag. Det är därför jag är kvar i Sverige. Jag skulle egentligen åkt tidigare i morse, men vi har inte fått så mycket mer information nu. Det började lite redan igår. Klubben sa att jag inte skulle åka tillbaka. Det enda vi hört i dag är att ligan blir uppskjuten. De sitter i möte nu så vi vet inte så mycket mer, säger hon till SVT Sport.

– Det är jättespeciellt. Man har aldrig varit med om något sådant här. Själva viruset har inte kommit till Rom ännu, så man vet inte hur farligt det här är egentligen. Själv tycker man det är en influensa, men uppenbarligen är det värre än så. Att det blir på det här sättet är väldigt speciellt.

KLIPP: Tre nycklar för att bekämpa corona

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.