Allsvensk upptaktsträff. Foto: TTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Så var allsvenska upptaktsträffen 2019

Publicerad

Den 31 mars drar herrallsvenskan i gång men redan i dag är det upptaktsträff. Vilket lag är favorit till att vinna och vilka spås åka ur? Häng med från 18.30 med SVT Sport.

SVT rapporterade · Allsvenska upptaktsträffen

18.20
Om 10 minuter drar den allsvenska upptaktsträffen i gång med själva scenprogrammet.
18.25
18.35
Mats Enquist, generalsekreterare för Svensk Elitfotboll, inleder pressträffen. Berättar om organisationen, hur viktiga supportrarna är, osv. Nu kommer en spelfilm om allsvenskan. Till själva lagen kommer är vi nog en bit bort.
18.35
Men det vi förstått är att man börjar "nedifrån" – hur man nu kommer fram till vad som är nedifrån.
18.44
Dagens snackis har såklart varit: 

Avslöjar: Misstänkt fusk bakom Östersunds FK:s fotbollsunder

SVT SportÖstersunds FK:s fotbollsframgångar trollband inte bara Jämtland och Sverige – utan även Europa. SVT:s Uppdrag Granskning kan nu avslöja att en plats i Superettan och i Allsvenskan kanske aldrig hade varit möjlig om det inte vore för en misstänkt skenförsäljning av en oansenlig restaurangbarack. – Jag kommenterar ingenting, säger klubbens ordförande Hans Carlsson när han konfronteras med uppgifterna.
18.45
En del har såklart handlar om det i dag.
18.46
Kanske mer om det senare för nu är Henok Goitom, AIK, på sen.
18.46
Han får frågor om guldet av programledaren Anna Brolin
18.47
"Det finns flera sätt att vinna guld på. Vi kanske inte hade den bästa starten. Vi fick flera skador bland annat Nisse Johansson. Men trots utmaningarna tyckte vi aldrig synd om oss själva. Vi tog utmaningarna som de kom och till slut vann vi det."
18.47
Han pratar om ett intressant ämne, om mättnaden efter ett SM-guld. "Den rösten kan komma ibland, man får trycka ner den", säger Goitom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Allsvensk upptaktsträff. Foto: TT
Göteborg tippas i botten. Foto: Bildbyrån
Andreas Granqvist. Foto: Bildbyrån