Usain Bolt jämförs med en trampolin. Foto: Bildbyrån/TT

Potentiella motståndarens diss mot Bolt: ”Förstatouch som en trampolin”

Uppdaterad
Publicerad

Det en av de stora snackisarna i fotbollsvärlden just nu. Om Usain Bolt ska eller inte ska få kontrakt med det australiensiska laget Central Coast Mariners. Den potentiella motståndaren Andy Keogh hoppas inte det.

– Det är lite som en spark i tänderna på de professionella spelarna i ligan, säger Andy Keogh till Offtheball.com.

Usain Bolt har ett förslag att överväga. Ett kontrakt från Central Coast Mariners finns på hans bord, och skriver han på så blir den före detta hundrameterslöparen professionell fotbollsspelare.

Australiensiska FA har dessutom berättat att de jobbar med Central Coast för att finansiera kontraktet.

En som inte alls hoppas på att Bolt ska skriva under kontraktet är hans eventuella motståndare i Perth Glory och före detta irländska landslagsspelaren Andy Keogh. I stället dissar han Bolt brutalt.

Visst har han potential... men

– Han kommer inte att klara det, han har en förstatouch som en trampolin. Det är fint med uppmärksamheten runt A-League (australiensiska högstaligan), men att han ska spela där – det är inte alls för mig, säger Andy Keogh till Offtheball.com.

– Visst har han visat potential men det är lite som en spark i tänderna på de professionella spelarna i ligan.

Keogh fortsätter att gå hårt åt Bolts eventuella inträde.

”Inte de borde vara i en position att ta några beslut överhuvudtaget”

– Om det är någon som genuint tycker att han vore en bra addition fotbollsmässigt, då tycker jag inte de den personen ska vara i en position att ta några beslut överhuvudtaget.

Central Coast Mariners har tidigare sagt att det är osannolikt att Bolt får ett kontrakt utan finansiell hjälp från en tredjepart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.