Utbuade U21-lag semifinalklara

Italien och Tyskland är klara för U21-semifinal – efter en gruppspelsmatch där inget lag ville anfalla.

Italien slog Tyskland med 1-0 – ett resultat som var förmånligt för båda lagen.

Inför slutomgången i gruppspelet var läget nämligen sådant att det vid dansk vinst mot Tjeckien skulle räcka med en italiensk uddamålsseger för att båda lagen skulle gå vidare.

Efter 30 spelade minuter satte Federico Bernardeschi 1–0 efter slarv i det tyska försvaret. En bit in i andra halvlek hade samtidigt Danmark tagit ett grepp om matchen mot Tjeckien – och då var det slut på anfallslustan i Krakow. Lagen skickade bollen mellan sina respektive backlinjer i en halvtimme, ackompanjerade av busvisslingar och burop från läktarna. Lagen gjorde inga försök att anfalla.

1-0-segern innebar gruppseger för Italien och att Tyskland gick vidare som bästa grupptvåa. Italien kan tacka Danmark för hjälpen – de slog Tjeckien med 4-2.

I semifinal ställs Italien nu mot Spanien medan Tyskland får ta sig an England.

Det regerande mästarlaget Sverige åkte ut i gruppspelet sedan laget fallit mot Slovakien med 0–3 i den sista gruppspelsmatchen.