Det blåser snålt kring Ronald Koeman just nu. Foto: TT

Utvisad Koeman allt mer ifrågasatt

Uppdaterad
Publicerad

Ronald Koeman fick svidande kritik efter att Barcelona tappade poäng mot Granada.

Den lär inte minska efter ett nytt kryss, 0–0 borta mot Cadiz.

– Man försöker alltid vinna varje match, men man måste vara realistisk, säger tränaren som blev utvisad.

Dagen innan hade Koeman läst upp ett skrivet uttalande där han tonade ner förväntningarna att vinna titlar den här säsongen.

Det ställde dock inte spelarna upp på.

– Jag bär inte Barcelonas tröja för att bli tvåa eller trea. Jag är övertygad om att vi trots den dåliga starten kommer vi att utmana i slutet av säsongen, säger veteranbacken Gerard Pique, enligt AP.

Ordföranden Joan Laporta uppges ha blivit förvånad över Koemans upplästa uttalande. Han uppges heller inte dra jämnt med Koeman som anställdes av Laportas föregångare Josep Bartomeu.

– Man försöker alltid vinna varje match, men man måste vara realistisk och titta på vilket lag vi har och vilka som saknas, säger Koeman, som saknade flera tongivande spelare.

”I det här landet blir man utvisad för ingenting”

Själva matchen var en chanslös historia, där Frenkie de Jong fick lämna planen efter att ha fått två gula kort inom loppet av fem minuter i mitten av andra halvlek. Och som om det inte räckte blev Ronald Koeman uppvisad på läktaren djupt in på tilläggstid.

Sergio Busquets fick ett gult kort för att ha sparkat en boll, som inte var i spel men som kommit in på planen, mot en Cadiz-spelare. Det protesterade Koeman emot och blev utvisad.

– I det  här landet blir man utvisad för ingenting. Jag frågade domaren helt lugnt domaren varför och han svarade ”attityd, attityd”, ja, ja. Vi låter det stanna där. Det är inte mitt problem, säger Koeman uppgivet på presskonferensen efteråt.

Barcelona har bara vunnit två av fem matcher i säsongsinledningen och tappat på Madridlagen i toppen av tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.