Väderkaos inför Europa League-mötet i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Det har snöat och blåst ordentligt inför Östersunds möte med ukrainska Zorja Luhansk i Europa League i kväll.

För att matchen ska bli av har klubben tvingats skotta hela natten.

– Vi har kört hela natten, fick avlösning nu klockan sju på morgonen, säger Christoffer Ericsson, vaktmästare på Jämtkraft arena, till SVT Sport.

SMHI har utfärdat klass 1- och 2-varningar i Jämtlands län och på Jämtkraft Arena har det varit full rörelse hela natten.

– Många tror att ”det finns ju värme på plan”, men det här är ju ingen snösmältningsmaskin. Om snön lägger sig på gräset blir det som ett lock, så vi måste hålla det i rörelse hela tiden, säger Christoffer Ericsson, vaktmästare på Jämtkraft arena.

Europa League

Tre personer har tillsammans skottat snö under hela natten för att matchen ska kunna bli av.

– Det har varit väldigt intensivt, vi har inte hunnit ta någon rast, säger han.

”Matchen kommer bli av”

Enligt Östersunds ordförande Daniel Kindberg så ska det inte vara någon risk att matchen inte blir av.

– Nej det tror jag absolut inte. Det är obefintligt. Bägge lagen är här. Vi håller på med halkbekämpning och att få bort snö från läktare och parkeringsplatser, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg till SVT Sport.

Kindberg tror inte att vädret är till varken någon fördel eller nackdel för Östersund i kväll mot de snövana ukrainarna.

– De (Zorja Luhansk) har nog acklimatiserat sig sen igår, men det är klart att det vart nog en liten chock när de klev av planet men det är samma förutsättningar för alla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet