Brittiska fans uppmanas till försiktighet under fotbolls-VM i Ryssland. Foto: Bildbyrån

”Var uppmärksam”

Uppdaterad
Publicerad

Det diplomatiska läget mellan Storbritannien och Ryssland blir allt mer spänt efter att en rysk före detta dubbelagent förgiftats i London, något som nu påverkar hur brittiska fans uppmanas bete sig under fotbolls-VM.

Tidigare idag meddelade Theresa May att inga brittiska ministrar eller kungligheter kommer att besöka fotbolls-VM i Ryssland. Det betyder att sommarens VM blir det första där England deltar men ingen medlem av det brittiska kungahuset är på plats. Detta kommer även att märkas av hos det engelska fotbollsförbundet FA eftersom prins William är ordförande där.

Nu varnar den brittiska regeringen även sina medborgare för att åka till Ryssland eftersom man anser att det kan råda en anti-brittisk anda i landet, uppger Reuters.

Brittisk polis uppskattar att mellan 10 000 och 20 000 britter kommer att resa till Ryssland i sommar för att följa fotbolls-VM.

”Var uppmärksam, undvik protester och demonstrationer och undvik att uttala er om det politiska läget”, skriver det brittiska utrikesdepartementet på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.