Varberg avgjorde med sent frisparksmål

Matchen mellan Varberg och Degerfors bjöd på det mesta.

Ett galet mål, rött kort och ett frisparksmål på tilläggstid.

En händelserik match mellan Varberg och Degerfors fick ett dramatiskt slut.

Med 1-1 på resultattavlan och en man mindre på plan, fick Varberg ett bra frisparksläge. Då klev Albin Winbo fram med ett välplacerat avslut som sköt alla tre poäng till hemmalaget.

Ovan målskytt

Innan dess hade Varbergs yttermittfältare Gideon Mensah gjort ett osannolikt mål. Mensah har haft en svår tid bakom sig med en allvarlig knäskada som hållit honom borta länge.

Men mot Degerfors slog 21-åringen till med sitt första proffs-mål. Från en svår vinkel långt ut till höger om straffområdet knep han till – ett skott som överraskade Degerforsmålvakten och gick hela vägen in i mål.

Gideon Mensah (t.v) gav Varberg ledningen. Foto: TT

– Jag har väntat länge på att få göra mål. Det är speciellt. Det här målet är för fansen och alla som hjälpt mig här i Varberg, säger Mensah till Discovery+.

En känslosam Mensah tackade för stödet han fått genom skadeperioden.

– Jag vill tacka mina vänner, läkarteamet och min familj här i Sverige som har hjälpt mig.

Utvisning

Målet gav Varberg ledningen i den första halvleken men i den andra bjöds Degerfors tillbaka in i matchen.

Tashreeq Matthews drog på sig ett rött kort efter att ha stoppat Diego Campos friläge. Och visst var det samme Campos som kvitterade, med ett väl avvägt avslut bara minuter senare.

Men det blev alltså inga poäng för Degerfors, som släppte in 2-1 på tilläggstid. Men desto skönare för Varberg, som tar tre viktiga poäng efter fem matcher utan seger.