Helsingborg tog tre poäng. Foto: Bildbyrån.

Helsingborgs högre växel avgjorde

Första halvlek var snart slut.

Då blixtrade Helsingborg till två gånger om och vände matchen mot Varberg. Slutsiffrorna skrevs till 3-1.

Näsjumbon Helsingborg gästade tabellnian Varberg i den 21:a omgången av Allsvenskan – och hamnade i tidigt underläge.

Efter en tilltrasslad situation landade bollen hos Gustaf Norlin, som från nära håll kunde peta in 1-0 för hemmalaget i matchminut 12.

I slutet av första halvlek vände dock allt. Kvitteringen prickades in av Alex Timossi Andersson efter en närmast komisk målchans.

Armin Gigovic drog nämligen till med ett skott som träffade båda stolpar innan den studsade ut till Timossi Andersson, som satte 1-1.

Vändning

Precis före paus fullbordades vändningen när gästerna fick en tveksam straff. Anthony van den Hurk var säker – 2-1.

Tjugo minuter in i andra ropade Varberg-spelarna på straff i en misstänkt handssituation, men domaren valde korrekt nog att fria.

I stället punkterades matchen av Rasmus Jönsson. Anfallaren stack på djupet, rakade in 3-1 och tränare Olof Mellberg firade glatt.

Segern innebär att Helsingborg lämnar nedflyttningsplats och kliver upp på samma poäng som AIK, som ligger tolva.