Astrit Selmani blev tvåmålsskytt i premiären. Foto: Bildbyrån/Rörligt DPlay

Varberg i topp – först på 24 år

Uppdaterad
Publicerad

Visserligen har bara en omgång spelats – men att debutanten Varbergs BoIS toppar Allsvenskan innebär att man upprepat IK Oddevolds bedrift från 1996.

Varbergs BoIS gästade Helsingborgs IF i förrgår och inledde sitt allsvenska äventyr med att gå på knock direkt. 3-0 var ett styrebesked och innebär att man leder Allsvenskan.

Nykomlingen, som gör sin första säsong i högsta serien, kan dessutom glädja sig med att vara först på 24 år med en viss bedrift. Inte sedan 1996, när IK Oddevold slog Trelleborg med 3-0, har en debutant toppat tabellen efter första omgången.

Skyttekungen Astrit Selmani, som svarade för två mål och en assist, berättade för SVT Sport efter premiären att han bara njöt.

– De hade inte så mycket att komma med. Vi är bra hela matchen. Första allsvenska matchen för de flesta i laget, bara att njuta, sa han då.

I morgon tar Varberg emot IFK Göteborg på hemmaplan i omgång två.

KLIPP: Se Varbergs tre mål i premiärsegern mot HIF

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.