Astrit Selmani på träning med Varberg i maj. Foto: BILDBYRÅN

Varbergs skyttekung Astrit Selmani nära comeback

Uppdaterad
Publicerad

Astrit Selmani gjorde succé i premiären för nykomlingen Varberg – men har inte spelat sedan dess på grund av skada.

Nu är anfallaren nära comeback.

– Det har varit jobbigt att stå vid sidan, man stör sig, säger 23-åringen till SVT Sport.

Han gjorde två mål och en assist i premiären mot Helsingborg men har därefter missat samtliga matcher på grund av en svullnad som irriterar knät. Röntgen visar ingenting och i veckan började anfallaren att löpträna. 

– Det handlar mest om att jobba igenom smärtan, säger Selmani till SVT Sport och fortsätter:

– Det har varit jobbigt att stå vid sidan, man stör sig. Men det är inget att göra. När jag är tillbaka är det bara att fortsätta som mot Helsingborg. De andra grabbarna har visat hur bra vi är. 

Comeback mot Kalmar eller Örebro

Han beskrevs av tränare Joakim Persson, efter matchen mot Helsingborg och sina två mål, som en spelare ”som är taggad i alla situationer, både på plan, på träning och på väg till bussen”.

– Vi pumpar in självförtroende i varandra i omklädningsrummet och tror på att vi ska vinna varje match utan att visa respekt för motståndaren

När är du tillbaka?

– Tanken är att spela antingen mot Kalmar (6 juli) eller Örebro omgången efter. Vi får se. Det ser bra ut. Jag har kört långa rehabpass och vill komma tillbaka starkare än förut.

Under säsongen i superettan 2019 gjorde han 15 mål och tog Varberg hela vägen till allsvenskan.

Se Varbergs första allsvenska mål någonsin – Selmani gör 1-0 mot Helsingborg (15 juni):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.