Foto: Bildbyrån

Värnamo kryssade mot tabelljumbon

Uppdaterad
Publicerad

Värnamo, som tränas av Jonas Thern, är nykomlingar och leder superettan.

I kvällens match hade man chansen att utöka serieledningen ytterligare men det slutade 1-1 borta mot tabelljumbon Vasalund.

– En riktig tuff match och jag är glad över att ta med en poäng, säger Värnamos Freddy Winsth till SVT Sport.

Den första halvleken bjöd inte på någon sprakande fotboll. Vasalund stod lågt medan Värnamo hade bollinnehavet, de klara målchanserna saknades och de första 45 slutade mållöst.

– Ganska tråkig match med mycket slarv och lågt tempo, de faller ner och vi står mest med bollen, sade Värnamos William Kenndal i halvtid i Discovery+ sändning.

Vasalund inledde den andra halvleken bäst och man fick utdelning.

Adam Id Salem löpte med bollen längs vänsterkanten och spelade in den med en fin yttersida, och i straffområdet mötte Nikola Vasic bollen och satte dit 1-0.

Moses kvitterade

Målet öppnade upp matchen och drygt tio minuter senare kom kvitteringen. Christian Moses nickade in 1-1 med 25 minuter kvar att spela.

Bortalaget jagade sedan ett ledningsmål men matchen slutade 1-1.

– Jag tycker ändå att vi krigar på bra och visar moral. Vi möter ett bra lag i dag som stänger ner våra ytor. En riktig tuff match och jag är glad över att ta med en poäng, säger Värnamos Freddy Winsth till SVT Sport.

Värnamo är nykomlingar inför den här säsongen och leder något oväntat superettan framför lag som Sundsvall och Helsingborg. Och nu är man nära att ta en direktplats till allsvenskan.

– Vi har en bra trupp med flera bra spelare. Det är bara att älska läget, det är hur kul som helst. Det är det roligaste vi har varit med om, många har inte ens spelat på den här nivån innan, säger Winsth.

Krysset innebär att man leder superettan, sju poäng före Helsingborg på tredjeplatsen. Det återstår sex omgångar av superettan i en något haltande tabell.

KLIPP: Elfsborg hakar på i toppen (1 oktober)

Superettan

Vasalunds IF logo

Vasalunds IF

1 - 1

IFK Värnamo logo

IFK Värnamo

Skytteholms IP, Solna
Publik: 223
Domare: Fredrik Hansson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.