Örebro klara för Damallsvenskan. Foto: KIF Örebro Instagram

Tredje gången gillt för Örebro – klart för damallsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Örebro hade missat två matchbollar och såg ut att ha damallsvensk frossa. Men tredje gången räckte det för dem. Örebro är klart för damallsvenskan. De slog BK30 Västerås med 4-0.

Efter segern utbröt ett stort jubel i Örebro som tar sig tillbaka till damallsvenskan året efter de åkte ur serien. Därmed gör de Kungsbacka sällskap upp.

– I början av säsongen var det bara vi som verkade tro på detta. Och att få avgöra det på sista sparken för året – otroligt, säger Stefan Ärnsved i Nerikes Allehandas sändning.

Var slut nästan innan det börjat

Örebro gav inte nästjumbon BK30 Västerås en millimeter. 23 minuter in i matchen lyfte Addison Steiner in 3-0 med en vacker chipp. Då var det så gott som avgjort – resten blev en promenadsträcka till det som tills slut blev 4-0. Övriga målskyttar var Frida Svensson, Freja Olofsson och Emma Lindén.

– En fantastisk känsla, säger Addison Steiner med tårar i ögonen efter matchen. Vi gav aldrig upp den här säsongen trots motgångar. Det är fantastiskt.

Hade inte vågat planera fest

Örebro hade haft två lägen tidigare att bli klart för uppflyttnig. De tänkte inte missa en tredje och allt fokus låg på matchen.

– Vi har inte planerat någon fest. Vi har bara förberett oss för matchen. Men alla är så lyckliga, fortsätter Steiner.

Elitettan

Västerås BK 30

0 - 4

KIF Örebro DFF

Västerås

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.