Marco Verratti och Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bildbyrån

Verratti om Zlatans flytt från PSG: ”Vi tappade fokus”

Paris Saint-Germains italienska mittfältare Marco Verratti har många gånger talat gott om sin tidigare lagkamrat Zlatan Ibrahimovic och nu gör han det igen. – Varje gång jag lyssnar till Zlatan, vare sig det gäller fotboll eller något annat, så fattar jag rätt beslut, säger han till L'Equipe enligt Fotbollskanalen.

Marco Verratti har bytt agent till Zlatans nederländske kumpan Mino Raiola.

– Jag kände honom, det var Zlatans agent. Det enda jag sa till honom var, ”Jag väljer dig om du inte pratar om mig i tidningarna”. Han har erfarenhet av bra relationer med klubbar. Och Zlatan rådde mig att ta honom. Varje gång jag lyssnar till Zlatan, vare sig det gäller fotboll eller något annat, så fattar jag rätt beslut, säger Verratti.

Italienarens tidigare agent Donato DiCampli var väldigt aktiv i medierna och det var det Verratti ville bort från.

”Vi förlorade något”

Han talar också om vad Zlatan betydde för PSG och vad det innebar då han lämnade 2016.

– Jag tycker att vi förlorade något. Det kändes som om vi inte var som vi varit tidigare år. Det var som om vi tappade fokus, som om allt blivit för enkelt, säger Verratti.

Säsongen 2016-2017 slutade PSG ”bara” tvåa i den inhemska ligan och föll ut i åttondelsfinal efter ett dramatiskt dubbelmöte med Barcelona.

Verratti är en viktig kugge i det italienska landslag som möter Sverige i playoff till VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer