Crystal Palace manager Roy Hodgson tackar Burnleys Sean Dyche för matchen efter måndagens förlust. Foto: BILDBYRÅN

”Vi är glada att spela där ligan tycker vi ska spela”

Uppdaterad
Publicerad

En lockdown av staden Leicester på grund av ett coronautbrott kan få följder för den engelska ligan redan på lördag. Då ska nämligen Crystal Palace komma på besök och möta hemmalaget City.

Efter måndagens förlustmatch mot Burnley kommenterad Crystal Palace tränare Roy Hodgson den uppkomna situationen.

– Jag hörde på nyheterna att det kan bli problem i Leicester. Men jag är fullständigt nöjd med att låta Premier League ta hand om det, och de kommer att tala om för oss var och när matchen kommer att spelas, sa han till klubbens hemsida.

Corona och idrott

Hodgson var inte ett dugg oroad för lördagsmatchen.

– Jag är säker på att om vi inte kan spela i Leicester så kommer de hitta en alternativ spelplats. Vi är glada att åka upp och spela mot Leicester City var som helst där ligan tycker att vi ska spela.

Leicester Citys manager Brendan Rodgers förklarade redan innan lockdown att klubben var beredd på alla eventualiteter.

– Vi är flexibla. Inget har ändrats mot hur vi har arbetat så långt. Vi har en säker miljö att spela matcher i och vi fortsätter att arbeta som vi gjort tills vi blir tillsagda att göra annorlunda.

KLIPP: Här är läget inför omstarten i Premier League (17 juni 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet