Victoria Sandell: ”Jag har en ambition att vara kvar”

Uppdaterad
Publicerad

Victoria Sandell är ny assisterande tränare till förbundskapten Peter Gerhardsson i damlandslaget i fotboll. Just nu är hon bara klar för tre VM-kvalsamlingar i höst, men hon hoppas att det blir mer än så.

– Det är klart att jag har en ambition att vara kvar, säger hon till SVT Sport.

Victoria Sandells nya roll är assisterande tränare med inriktning mot individuell träning.

– Det är redan ett väldigt kompetent och bra team, som har lyckats väldigt bra med det här landslaget. Nu ska vi spetsa till det lite mer med min kompetens. Det är inte skrivet i sten exakt hur det kommer se ut på de här tre VM-kvalsamlingarna, men mer inidividnivå och per lagdel. Det faller ju sig också naturligt att kanske titta lite mer på det offensiva.

Vad kan Sverige utveckla i offensiven?

– Jag tycker Sverige har spelat väldigt bra. Det är små detaljer, men man ska veta att det svåraste att träna på i fotboll är den sista tredjedelen. Jag ska inte in och peta på arbetssätt, utan titta mer på detaljer.

Just nu har du kontrakt över tre samlingar, hur ser du på det?

– Vi har sagt att vi testar de här tre samlingarna, både för min egen del och för landslaget. Jag känner själv att om jag ska vara med så ska både jag och de känna att jag bidrar. Vi utvärderar efter de här tre samlingarna, men det är klart att jag har en ambition att jag vill vara kvar.

Sverige inleder kvalet till VM i Australien och Nya Zeeland den 17 september med en bortamatch mot Slovakien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.